Molnár Kitti írói oldal

Amint a toll a papírhoz ér, szabad vagyok.

Szépalma, egy megfáradt író Mekkája

Az elmúlt év inkább hasonlított a fővárosi vidámpark faszerkezetes hullámvasútjára, mint a lassan csordogáló Mesecsónakra. Egyszerre repített a legmagasabb pontra, hogy aztán egy óvatlan pillanatban lezuhanjon és egy picit kicsapjon oldalra. Az első kanyarokat még minden erődet beleadva végigsikoltod, de a végére már érzed: egyszerre zsibbadt az arcod és száraz a torkod.

Magyar Íróképzős hétvége a hullámvasút lassuló egyenese lett.

Két nap, amikor szó a legteljesebb értelmében elvonulhattam a világ elől és körbe vehettem magam hasonlóan "elvetemült" írótársaimmal. A Bakony lankái közé simuló Szépalma ménesbirtoka egyszerre hordozta magában a magyar otthon és a svájci profizmus minden jegyét. Keresve sem találhattunk volna tökéletesebb helyszínt annak a töménytelen mennyiségű szónak, ötletnek, versnek és novellának, amely egyszerre indult meg belőlünk. Saját irományaink mellett a veszprémi Odalökött Költészet slam poetry csapata is kibillentette hétköznapi szürkeségbe lebegő lelkünket a nyugalmi pontról.

Ilyenkor újra megérkezem. Hova? A hullámvasút elejére. De már látom, hogy nem egyedül ülök benne és nem kell elfehéredő ujjal kapaszkodnom az életemért. A sikoltás nevetéssé szelídül és képes vagyok feltekinteni a mélységből. Élvezni tudom azt a szívdobbanásnyi  pillanatot, amikor a hullámvasút tetején előbukkan a Nap és elhiszem, hogy megérinthetem az eget.

Álljon e pár sor itt rövid összefoglalóként.

Versláb röppen
aranyködben,
erdőszéli novemberben.
Álmokig érő tündérkert
varázsában
éled fel holt képzeletem.

Életszagú,
ólomhangú
eső verte el a mesét.
Miért hagytuk Seholország
Szépalmáján
életünk igazabb felét?

szepalma-magyar-irokepzo-hetvege-2019.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://molnarkitti.blog.hu/api/trackback/id/tr6615312716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása